Cittaslow Svendborg

Illustration Cittaslow Norden

Cittaslow Svendborg

CITTASLOW I SVENDBORG

Svendborg Kommune blev i marts 2008 optaget i det internationale netværk af Cittaslowbyer, fordi byen på mange måder rummer alt det, som udgør en ”rigtig Cittaslow”.

Svendborg har formået at udvikle sig i pagt med sin særlige maritime kultur og historie, som lever videre i byens puls i dag. Byen er tilmed kendt for sin skønne beliggenhed, sit engagement for lokale råvarer og sin hyggelige og atmosfærefyldte bymidte, der byder på et levende og alsididigt café-, gade-, kultur- og natteliv.
 
Der er kort sagt en særlig stemning, intensitet og unikhed over Svendborg, som vi i fremtiden ønsker at bevare og udvikle ved at være Cittaslow.

Kulinarisk Sydfyn

 

Kulinarisk Sydfyn er en kulturel forening, som ønsker at synliggøre og markedsføre sydfynske råvarer. Hvert år afholder Kulinarisk Sydfyn Skandinaviens største fødevaremesse, hvilket betyder, at foreningen er en vigtig del af Svendborg som Cittaslow.

Tankefuld

Svendborg Kommune har med byudviklingsprojektet Tankefuld søsat planerne om at opføre verdens første moderne Cittaslow. Den overordnede vision for Tankefuld er at skabe en attraktiv bydel, som udvikles på et bæredygtigt grundlag i relation til det eksisterende landskab i Svendborg bys vestlige udkant.