Hvad er Cittaslow

Svendborgsundbroen_1

Hvad er Cittaslow

Cittaslow er udvikling med med omtanke

Det handler om at tage sig tid til at udføre sit arbejde med omhu, udsyn og omtanke. At den udvikling, som skal ske er holdbar og støtter de lokale produkter - lige fra fødevare, over detailhandlen til kunst.  

Kort sagt - det gode liv.

Italiensk forbillede

Cittaslow bliver til i 1999, hvor den tidligere borgmester i den Toskanske by Greve in Chianti, Paolo Saturini, får den ide at bruge de lokale særpræg og varer som udgangspunkt for byens udviklings- og vækststrategi.

Saturini sætter borgmestrene fra de fire andre små italienske byer Bra, Ovierto, Greve in Chianti og Positano stævne i byen Ovierto. I tæt samarbejde med Slow Foodbevægelsens grundlægger, Carlo Petrini, udarbejder de grundlaget for Cittaslow.

Målet med Cittaslow er at fremme det gode liv ved at udbrede Slow Food filosofien til både hverdagslivet og bystyret i medlemsbyerne. Målet med Cittaslow er at øge livskvaliteten ved at arbejde for at fremme værdier som kvalitet, bæredygtighed og lokale produkter. Værdier som i dag ofte er underlagt moderne værdier som effektivitet, kvantitet og ensartethed.